Tři králové: materiály a aktivity pro děti

Svátek Tří králů je příležitostí, jak se s dětmi vrátit k vánočnímu příběhu a podívat se na něj zase z jiného úhlu. V tomto článku se můžete inspirovat materiály a aktivitami, které můžete s dětmi vyzkoušet.

Materiály z webu deti.vira.cz

Všechny materiály z webu deti.vira.cz najdete na tomto odkaze. Ke stažení jsou zde pracovní listy, omalovánky či stolní hru Putování za hvězdou. Můžete si s dětmi také vyrobit obrázek pomocí barev na sklo.

Inspirovník

Využít můžete také Inspirovník – není to materiál, který je určen pro katechezi, ale vychází z křesťanské tradice. V PDF souboru najdete aktivity pro děti od 5 do 8 let. Inspirovník je k dispozici tady.

Pracovní listy ke stažení

Na webu Tvoříme pro děti si můžete stáhnout pracovní listy pro předškolní děti. Součástí je krátký příběh, luštění a loutky tří králů k dotvoření. Ke stažení jsou tady.

Tvořivý tip: figurky tří králů

S menšími dětmi si můžete vyrobit jednoduché figurky tří králů z kartonu. Z kartonu vystřihnete úzký obdélník, který nahoře zakončíme tvarem koruny. Pomocí fixů děti figurkám dokreslí obličeje a nazdobí pláště a koruny. K dozdobení můžeme použít látky, barevné papíry či další ozdoby. Ze zadní strany můžeme figurky podlepit vrškem od PET lahve, aby se daly postavit.

Přejeme hezké prožití tohoto svátku s dětmi.