1001 her s knížkou

V nakladatelství Portál vyšla publikace s názvem 1001 her s knížkou. Autor v ní popisuje metody, díky kterým se dá v dětech probudit láska ke knížkám. Knížka je určena všem, kteří chtějí u dětí podporovat radost ze čtení, podporovat jejich kladný vztah ke knihám a rozvíjet jejich čtenářské dovednosti.

Knížka je rozdělena do devíti kapitol. První z nich se zabývá tím, JAK VYTVOŘIT ATMOSFÉRU, VE KTERÉ MÁME CHUŤ ČÍST. Najdete v ní tipy, jak vytvořit útulný čtecí koutek či pomoci dětem vnímat knihu jako kamaráda. Také zjistíte, jak to udělat, abychom děti od čtení neodradili.

Druhá kapitola se zabývá tím, JAK ČÍST PŘÍBĚHY JEN TAK PRO RADOST. Třetí nabízí nápady, JAK OŽIVIT ČTENÍ KNIHY. Obě kapitoly nabízejí konkrétní nápady na aktivity. Čtvrtá kapitola se jmenuje JAK NEZABLOUDIT V KNIŽNÍM LESE. Zabývá se tím, jak pomocí hry objevovat vlastnosti knih a jejich různorodost.

Pátá a šestá kapitola se zabývá hrami. Najdete v nich tipy, jak na hry se slovy a také obrázky v knihách. Sedmá kapitola inspiruje k práci s příběhy. Osmá kapitola nabízí nápady na tvoření. Knihy se mohou stát inspirací pro malování i vyrábění. Poslední kapitola se jmenuje KNIHA NA JEVIŠTI a přináší tipy na dramatické ztvárnění knižních příběhů.

V závěru knihy najdete Čtenářský inspiromat. Najdete v něm užitečné odkazy a tipy na další literaturu k tématu.

Kniha je velmi inspirativní a můźeme ji jedině doporučit.